#hargai

Photos + Videos + Location + Profile + Media

"Ini Dapurrr.. Kami Yang Punya.. Hahahaa.." . . Hari ni hari ke-3 kami membujang.. @fazbrothers request nak masak sendiri hari ni.. Kita layankan aje.. Lagipun diorang dah biasa.. #lifeissimple . . Mama diorang mana?? Mama @nurterumisha #metime #tenang #lala lalaa kat kampung.. . . Lama betul tak masuk dapur sejak cik isteri bercuti panjang.. So bila dah kena tinggal ni kena la kembali beraksi.. . . Kerja rumah ni nampak je mudah.. Tapi tak semudah yang disangka (peringatan buat diri sendiri dan kawan2..) . . Renyah tau dak.. Cuba bayangkan bila hari minggu geng2 duk tunggu RV kul 8 pagi nak ride tapi kita duk terkedek2 lagi siapkan sarapan anak.. Wooot.. Wooott.. Macam robot jadinya.. . . Kemas rumah.. Beriya kita sapu.. Sampah besar biji sawi pun kutip lagi.. Tapi paling lama bertahan pun 15 minit ja.. Pastu jadi tongkang pecah balik.. Boleh hangin satu badan woo.. . . Pinggan mangkuk kat dalam sink tu dah jadi macam pesta.. Ntah macam mana boleh beranak pinak.. Baru lepas basuh, ade pulak yg kotor.. Basuh ade lagi.. Basuh ade lagi.. Tak berkesudahan.. . . Tak cerita kain baju lagi.. Duduk berenam je.. Tapi tengok timbunan baju yg nak kena lipat tu macam duk kat kedai bundle.. Mujurla kat umah tak kena buat #eksa ... . . Tapi Cik Isteri #cool je handle.. memang #superb .. #terimakasih #awak .. . . Takyah nak gelak lah.. bila last korang ucap terima kasih kat pasangan masing2.. Kalau kat ofis kemain bermanis mulut dgn org sekeliling.. Balik umah jadi ayam itek pakai bahasa isyarat je.. . . Moral of the story.. #hargai #isteri . . Demo sore jah ko ado binim?? Bukey nok nyohor boh.. Tulih ni kih teringat la.. Byk hari doh tido ssore.. . . #ilovemyfamili #lala #awak #superb #isteri #tenang #ilovemyfamili #lifeissimple #metime #eksa #hargai #terimakasih #cool
Hargai lah pasanganmu sebaik mungkin,dengan ngasih kabar. Karena ada seseorang yg rela menunggu kabar darimu disana. Apa susahnya untuk memberi kabar walau sebentar.supaya hati yg disana tenang setelah mendengar kabar darimu. #ldr #penantian #menantikabar #menunggukamu #janji #komitmen #kepercayaan #hatiperempuan #ldrquotes #hargai #seseorang #menjagahati #goresan_hati99 #pasanganldr #goresan_hati99 #menjagahati #janji #ldr #menunggukamu #ldrquotes #hatiperempuan #hargai #menantikabar #pasanganldr #seseorang #kepercayaan #komitmen #penantian
#MeeSuah Setakat ni kalau masak mee ni mak tak pernah tolak. Satu sanggul mee suah sup boleh habis makan seorg. Cuba bagi nasi, satu senduk boleh pergi sejam nak habiskan. Pastu alasan pun boleh tahan panjang punya xnak makan nasi.kadang2 bole jadi 'gaduh' sbb kita yg kena jawab knp dia kena makan nasi 😅. Oleh kerana dah tau selera mak pd apa maka mee suah ni mmg stand by berbungkus-bungkus kat rumah. Layankan yg penting mak nak makan. #Aiskrim Kerana iklan sensodyen tayang aiskrim. Dan dan tu juga mak minta. Nak makan juga aiskrim time tu. Mujur la aritu kena bengkak tonsil. Maka adalah ais krim vanilla. Yg aiskrim coklat tu kena pow dgn si gendut izhan. Mak sy mengalami pendarahan otak yg teruk hampir keseluruhan otak. Kesannya ada beberapa memori yg hilang dan bercampur campur. Bila doktor kata tidak boleh bedah atas faktor pendarahan tersebut dan faktor usia. Kami semua redha je. Dpt jaga skrg ni pun dah Alhamdulillah syukur. Masih diberi peluang utk berkhidmat dgn mak. Kpd ibubapa diluar sana, didiklah anak kita utk menghargai jasa org tua, hormati org lebih tua dan sentiasa ingatkan dan tanam dlm diri anak2 kita supaya sentiasa bersyukur dan kenang jasa insan yg melahirkan dan membesarkan kita. #Hargai ibubapa kita #Santuni org tua #Sayangi org muda #SayangiMalaysiaku #meesuah #sayangimalaysiaku #sayangi #santuni #hargai #aiskrim
midi instrument [power pop] by @adipputra.youth . . note*sedikit berantakan dan harap maklum masih belajar, dan ini tidak ada campur tangan dari laptop atau software lainnya. pakai headset supaya madev. .. . . . . #midi #mixed #song #instrument #powerpop #recording #songsongcouple #punk #poppunk #pwg #dramakarmabdg #amatir #belajar #lagu #hits #follow #like4like #coment #bebas #terimakasih #repost #viral #hargai #instagram #instrument #lagu #powerpop #instagram #punk #songsongcouple #follow #hargai #recording #mixed #midi #bebas #repost #pwg #amatir #hits #poppunk #coment #song #like4like #viral #terimakasih #dramakarmabdg #belajar

social media share